महालक्ष्मी स्तोत्र Lyrics

महालक्ष्मी स्तोत्र Lyrics (Hindi)

नमो देव्यै महादेव्यै शिवायै सततं नम:।
नम: प्रकृत्यै भद्रायै नियता:प्रणता:स्म ताम् ॥

तामग्निवर्णाम् तपसा ज्वलंतीम् वैरोचनी कर्मफलेषु जुष्टाम्।
दुर्गादेवीं शरणम् प्रपद्दे सुतरसि तरसे नम:॥

देवीं वाचम् जनयंतं देवास्ताम् विश्वरूपा: पशवो वदंति ।
सा नो मंद्रेषमूर्जं दुहानां धेनुर्वागस्मानुप सुष्टुतैतु ॥

कालरात्रि ब्रह्म सुताम् वैष्णवी  स्कंदमातरम् ।
सरस्वती  अदिति दक्ष दुहितर:नमाम:  पावनां शिवाम् ॥

महालक्ष्मयै च विद्महे शर्वशक्तये च धीमहि ।
तन्नो देवी प्रचोदयात् ॥

नमो विराट स्वरूपिण्यै नम:सूत्रात्मकै ।
नमो अव्याकृतरूपिण्यै नम: श्री ब्रह्मरूपिणे ॥

यद्ग्यानाजगत्भाति रज्जु:सर्वस्त्रगादिवत् ।
यज्ग्यानालयमाप्नोति नुमस्तां भुवनेश्वरी ॥

नुमस्तत् पदलक्ष्यार्थाम् चिदेकशरूपणीम् ।
अखण्डानंदरूपाम् तां वेदतात्पर्य भूमिकाम् ॥

पंचकोशातिरिक्ताम् ताम् अवस्था त्रयसाक्षिणीम् ।
पुनस्तवं पद लक्ष्यार्थाम् प्रत्यागात्यस्वरूपणीम्॥

नम:प्रणवरूपायै नमो ह्रींकाररूपये ।
नाना मंत्रिकात्मिकायै दुर्गादेव्यै नमो नम:॥

द्वारा :योगेश तिवारी

Download PDF (महालक्ष्मी स्तोत्र )

महालक्ष्मी स्तोत्र

Download PDF: महालक्ष्मी स्तोत्र Lyrics

महालक्ष्मी स्तोत्र Lyrics Transliteration (English)

namō dēvyai mahādēvyai śivāyai satataṃ nama:।
nama: prakr̥tyai bhadrāyai niyatā:praṇatā:sma tām ॥

tāmagnivarṇām tapasā jvalaṃtīm vairōcanī karmaphalēṣu juṣṭām।
durgādēvīṃ śaraṇam prapaddē sutarasi tarasē nama:॥

dēvīṃ vācam janayaṃtaṃ dēvāstām viśvarūpā: paśavō vadaṃti ।
sā nō maṃdrēṣamūrjaṃ duhānāṃ dhēnurvāgasmānupa suṣṭutaitu ॥

kālarātri brahma sutām vaiṣṇavī  skaṃdamātaram ।
sarasvatī  aditi dakṣa duhitara:namāma:  pāvanāṃ śivām ॥

mahālakṣmayai ca vidmahē śarvaśaktayē ca dhīmahi ।
tannō dēvī pracōdayāt ॥

namō virāṭa svarūpiṇyai nama:sūtrātmakai ।
namō avyākr̥tarūpiṇyai nama: śrī brahmarūpiṇē ॥

yadgyānājagatbhāti rajju:sarvastragādivat ।
yajgyānālayamāpnōti numastāṃ bhuvanēśvarī ॥

numastat padalakṣyārthām cidēkaśarūpaṇīm ।
akhaṇḍānaṃdarūpām tāṃ vēdatātparya bhūmikām ॥

paṃcakōśātiriktām tām avasthā trayasākṣiṇīm ।
punastavaṃ pada lakṣyārthām pratyāgātyasvarūpaṇīm॥

nama:praṇavarūpāyai namō hrīṃkārarūpayē ।
nānā maṃtrikātmikāyai durgādēvyai namō nama:॥

dvārā :yōgēśa tivārī

See also  मेला दाती दा लगाया सोने दर ते Lyrics | Bhajans | Bhakti Songs

Browse Temples in India

Recent Posts

श्रीमद्भगवद्गीता अध्याय-3 : कर्म योग (Bhagavad Gita Chapter 3 in Hindi)

कर्म योग भगवद गीता का तीसरा अध्याय है। इसमें भगवान श्रीकृष्ण अर्जुन को समझाते हैं कि केवल ज्ञान से नहीं, बल्कि निष्काम कर्म से मुक्ति प्राप्त होती है। मनुष्य को अपने कर्तव्य का पालन अवश्य करना चाहिए।जो लोग कर्म…

श्रीमद्भगवद्गीता अध्याय-2 : सांख्य योग (Bhagavad Gita Chapter 2 in Hindi)

सांख्य योग भगवद गीता का दूसरा अध्याय है। इसे गीता का हृदय भी कहा जाता है क्योंकि इसमें आत्मा का स्वरूप, नश्वर और अमर तत्वों का भेद, कर्तव्य पालन का महत्व और निष्काम कर्मयोग की शिक्षा दी गई है।…

Shri Atmavireshwar Mahadev Temple – Varanasi

Shri Atmavireshwar Mahadev Temple is one of the prominent and sacred Shiva temples in Kashi (Varanasi), Uttar Pradesh. Dedicated to Lord Shiva in the form of Atmavireshwar, this temple is part of the famous Kashi Khand temples mentioned in…

था आया सूं सुधरे काज पधारो कीर्तन में गणराज Lyrics, Video, Bhajan, Bhakti Songs

गणपति बप्पा के भक्तों के लिए प्रस्तुत है एक सुंदर राजस्थानी शैली में रचा गया भजन – “था आया सूं सुधरे काज पधारो कीर्तन में गणराज”। इस भजन में भक्त गणराज श्री गणेश जी से निवेदन करता है कि…

शरण में आ पड़ा तेरी प्रभु मुझको भुलाना ना Lyrics, Video, Bhajan, Bhakti Songs

“शरण में आ पड़ा तेरी प्रभु मुझको भुलाना ना” एक अत्यंत भावुक और आत्मा को छू जाने वाला भजन है, जिसे मधुर स्वर में सुधांशु जी महाराज ने प्रस्तुत किया है। यह भक्ति गीत प्रभु श्रीहरि की शरणागति, करुणा…

ओ अवसर हे राम भजन रो सुता कोई मत रिज्यो रे Lyrics, Video, Bhajan, Bhakti Songs

“ओ अवसर है राम भजन रो सुता कोई मत रिज्यो रे” एक अत्यंत प्रेरणादायक राम भजन है जिसे सुखदेव जी महाराज ने अपनी भावपूर्ण वाणी से प्रस्तुत किया है। यह भक्ति गीत जीवन की नश्वरता और राम नाम की…

ये बाबा तो मेरा रखवाला है लिरिक्स | Shyam Baba Bhajan Lyrics | Rajni Ji Bhakti Song

Ye Baba To Mera Rakhwala Hai एक भावुक और आत्मिक भजन है जो श्याम बाबा की कृपा और संरक्षण की भावना को दर्शाता है। जब जीवन में अंधेरा छा जाए, जब राह न दिखे—तब यही बाबा हमारे साथ होते…