नमामीशमीशान निर्वाण रूपं | Lyrics, Video | Krishna Bhajans
नमामीशमीशान निर्वाण रूपं | Lyrics, Video | Krishna Bhajans

नमामीशमीशान निर्वाण रूपं लिरिक्स

namami shamishan nirvan roopam

नमामीशमीशान निर्वाण रूपं लिरिक्स (हिन्दी)

नमामीशमीशान निर्वाण रूपं, विभुं व्यापकं ब्रह्म वेदः स्वरूपम्‌ ।
निजं निर्गुणं निर्विकल्पं निरीहं, चिदाकाश माकाशवासं भजेऽहम्‌ ॥


निराकार मोंकार मूलं तुरीयं, गिराज्ञान गोतीतमीशं गिरीशम्‌ ।
करालं महाकाल कालं कृपालुं, गुणागार संसार पारं नतोऽहम्‌ ॥

तुषाराद्रि संकाश गौरं गभीरं, मनोभूत कोटि प्रभा श्री शरीरम्‌ ।
स्फुरन्मौलि कल्लोलिनी चारू गंगा, लसद्भाल बालेन्दु कण्ठे भुजंगा॥

चलत्कुण्डलं शुभ्र नेत्रं विशालं, प्रसन्नाननं नीलकण्ठं दयालम्‌ ।
मृगाधीश चर्माम्बरं मुण्डमालं, प्रिय शंकरं सर्वनाथं भजामि ॥

प्रचण्डं प्रकष्टं प्रगल्भं परेशं, अखण्डं अजं भानु कोटि प्रकाशम्‌ ।
त्रयशूल निर्मूलनं शूल पाणिं, भजेऽहं भवानीपतिं भाव गम्यम्‌ ॥

कलातीत कल्याण कल्पान्तकारी, सदा सच्चिनान्द दाता पुरारी।
चिदानन्द सन्दोह मोहापहारी, प्रसीद प्रसीद प्रभो मन्मथारी ॥

न यावद् उमानाथ पादारविन्दं, भजन्तीह लोके परे वा नराणाम्‌ ।
न तावद् सुखं शांति सन्ताप नाशं, प्रसीद प्रभो सर्वं भूताधि वासं ॥

न जानामि योगं जपं नैव पूजा, न तोऽहम्‌ सदा सर्वदा शम्भू तुभ्यम्‌ ।
जरा जन्म दुःखौघ तातप्यमानं, प्रभोपाहि आपन्नामामीश शम्भो ॥

रूद्राष्टकं इदं प्रोक्तं विप्रेण हर्षोतये
ये पठन्ति नरा भक्तयां तेषां शंभो प्रसीदति।।

 ॥  इति श्रीगोस्वामितुलसीदासकृतं श्रीरुद्राष्टकं सम्पूर्णम् ॥

Download PDF (नमामीशमीशान निर्वाण रूपं)

नमामीशमीशान निर्वाण रूपं

Download PDF: नमामीशमीशान निर्वाण रूपं

नमामीशमीशान निर्वाण रूपं Lyrics Transliteration (English)

namAmIshamIshAna nirvANa rUpaM, vibhuM vyApakaM brahma vedaH svarUpam‌ |
nijaM nirguNaM nirvikalpaM nirIhaM, chidAkAsha mAkAshavAsaM bhaje.aham‌ ||


nirAkAra moMkAra mUlaM turIyaM, girAj~nAna gotItamIshaM girIsham‌ |
karAlaM mahAkAla kAlaM kRRipAluM, guNAgAra saMsAra pAraM nato.aham‌ ||

tuShArAdri saMkAsha gauraM gabhIraM, manobhUta koTi prabhA shrI sharIram‌ |
sphuranmauli kallolinI chArU gaMgA, lasadbhAla bAlendu kaNThe bhujaMgA||

chalatkuNDalaM shubhra netraM vishAlaM, prasannAnanaM nIlakaNThaM dayAlam‌ |
mRRigAdhIsha charmAmbaraM muNDamAlaM, priya shaMkaraM sarvanAthaM bhajAmi ||

prachaNDaM prakaShTaM pragalbhaM pareshaM, akhaNDaM ajaM bhAnu koTi prakAsham‌ |
trayashUla nirmUlanaM shUla pANiM, bhaje.ahaM bhavAnIpatiM bhAva gamyam‌ ||

kalAtIta kalyANa kalpAntakArI, sadA sachchinAnda dAtA purArI|
chidAnanda sandoha mohApahArI, prasIda prasIda prabho manmathArI ||

na yAvad umAnAtha pAdAravindaM, bhajantIha loke pare vA narANAm‌ |
na tAvad sukhaM shAMti santApa nAshaM, prasIda prabho sarvaM bhUtAdhi vAsaM ||

na jAnAmi yogaM japaM naiva pUjA, na to.aham‌ sadA sarvadA shambhU tubhyam‌ |
jarA janma duHkhaugha tAtapyamAnaM, prabhopAhi ApannAmAmIsha shambho ||

rUdrAShTakaM idaM proktaM vipreNa harShotaye
ye paThanti narA bhaktayAM teShAM shaMbho prasIdati||

 ||  iti shrIgosvAmitulasIdAsakRRitaM shrIrudrAShTakaM sampUrNam ||

See also  मै तुर जाना माये नी हारा वाले दे नाल | Lyrics, Video | Krishna Bhajans

नमामीशमीशान निर्वाण रूपं Video

नमामीशमीशान निर्वाण रूपं Video

Browse Temples in India

Recent Posts

श्रीमद्भगवद्गीता अध्याय-3 : कर्म योग (Bhagavad Gita Chapter 3 in Hindi)

कर्म योग भगवद गीता का तीसरा अध्याय है। इसमें भगवान श्रीकृष्ण अर्जुन को समझाते हैं कि केवल ज्ञान से नहीं, बल्कि निष्काम कर्म से मुक्ति प्राप्त होती है। मनुष्य को अपने कर्तव्य का पालन अवश्य करना चाहिए।जो लोग कर्म…

श्रीमद्भगवद्गीता अध्याय-2 : सांख्य योग (Bhagavad Gita Chapter 2 in Hindi)

सांख्य योग भगवद गीता का दूसरा अध्याय है। इसे गीता का हृदय भी कहा जाता है क्योंकि इसमें आत्मा का स्वरूप, नश्वर और अमर तत्वों का भेद, कर्तव्य पालन का महत्व और निष्काम कर्मयोग की शिक्षा दी गई है।…

Shri Atmavireshwar Mahadev Temple – Varanasi

Shri Atmavireshwar Mahadev Temple is one of the prominent and sacred Shiva temples in Kashi (Varanasi), Uttar Pradesh. Dedicated to Lord Shiva in the form of Atmavireshwar, this temple is part of the famous Kashi Khand temples mentioned in…

था आया सूं सुधरे काज पधारो कीर्तन में गणराज Lyrics, Video, Bhajan, Bhakti Songs

गणपति बप्पा के भक्तों के लिए प्रस्तुत है एक सुंदर राजस्थानी शैली में रचा गया भजन – “था आया सूं सुधरे काज पधारो कीर्तन में गणराज”। इस भजन में भक्त गणराज श्री गणेश जी से निवेदन करता है कि…

शरण में आ पड़ा तेरी प्रभु मुझको भुलाना ना Lyrics, Video, Bhajan, Bhakti Songs

“शरण में आ पड़ा तेरी प्रभु मुझको भुलाना ना” एक अत्यंत भावुक और आत्मा को छू जाने वाला भजन है, जिसे मधुर स्वर में सुधांशु जी महाराज ने प्रस्तुत किया है। यह भक्ति गीत प्रभु श्रीहरि की शरणागति, करुणा…

ओ अवसर हे राम भजन रो सुता कोई मत रिज्यो रे Lyrics, Video, Bhajan, Bhakti Songs

“ओ अवसर है राम भजन रो सुता कोई मत रिज्यो रे” एक अत्यंत प्रेरणादायक राम भजन है जिसे सुखदेव जी महाराज ने अपनी भावपूर्ण वाणी से प्रस्तुत किया है। यह भक्ति गीत जीवन की नश्वरता और राम नाम की…