Contents

नित्याय शुद्धाय दिगंबराय तस्मे न काराय नम: शिवाय: मंदाकिनी सलिल चंदन चर्चिताय नंदीश्वर प्रमथनाथ महेश्वराय मंदारपुष्प बहुपुष्प सुपूजिताय तस्मे म काराय नम: शिवाय:शिवाय गौरी वदनाब्जवृंद सूर्याय दक्षाध्वरनाशकाय Lyrics

Lord Shiva Mantra in Hindi

नित्याय शुद्धाय दिगंबराय तस्मे न काराय नम: शिवाय:मंदाकिनी सलिल चंदन चर्चिताय नंदीश्वर प्रमथनाथ महेश्वराय मंदारपुष्प बहुपुष्प सुपूजिताय तस्मे म काराय नम: शिवाय:शिवाय गौरी वदनाब्जवृंद सूर्याय दक्षाध्वरनाशकाय Lyrics in Hindi

नित्याय शुद्धाय दिगंबराय तस्मे न काराय नम: शिवाय:॥ मंदाकिनी सलिल चंदन चर्चिताय नंदीश्वर प्रमथनाथ महेश्वराय
मंदारपुष्प बहुपुष्प सुपूजिताय तस्मे म काराय नम: शिवाय:॥शिवाय गौरी वदनाब्जवृंद सूर्याय दक्षाध्वरनाशकाय
श्री नीलकंठाय वृषभद्धजाय तस्मै शि काराय नम: शिवाय:॥ अवन्तिकायां विहितावतारं मुक्तिप्रदानाय च सज्जनानाम्।
अकालमृत्यो: परिरक्षणार्थं वन्दे महाकालमहासुरेशम्।।स्वास्थ्य प्राप्ति के लिए शिवजी के मंत्र (Shiv Mantra for Good Health)निरोग रहने और अच्छे स्वास्थ्य के लिए शिव जी के इस मंत्र का जाप करना चाहिए:सौराष्ट्रदेशे विशदेऽतिरम्ये ज्योतिर्मयं चन्द्रकलावतंसम्।
भक्तिप्रदानाय कृपावतीर्णं तं सोमनाथं शरणं प्रपद्ये ।।
कावेरिकानर्मदयो: पवित्रे समागमे सज्जनतारणाय।
सदैव मान्धातृपुरे वसन्तमोंकारमीशं शिवमेकमीडे।।शिव जी की पूजा के दौरान इन मंत्रो का जाप करना चाहिए-शिव जी की पूजा के दौरान इस मंत्र के द्वारा उन्हें स्नान समर्पण करना चाहिए-
ॐ वरुणस्योत्तम्भनमसि वरुणस्य सकम्भ सर्ज्जनीस्थो |
वरुणस्य ऋतसदन्यसि वरुणस्य ऋतसदनमसि वरुणस्य ऋतसदनमासीद् ||भगवान शिव की पूजा करते समय इस मंत्र के द्वारा उन्हें यज्ञोपवीत समर्पण करना चाहिए-ॐ ब्रह्म ज्ज्ञानप्रथमं पुरस्ताद्विसीमतः सुरुचो वेन आवः |
स बुध्न्या उपमा अस्य विष्ठाः सतश्च योनिमसतश्च विवः ||शिवजी की पूजा में इस मंत्र के द्वारा भगवान भोलेनाथ को गंध समर्पण करना चाहिए-ॐ नमः श्वभ्यः श्वपतिभ्यश्च वो नमो नमो भवाय च रुद्राय च नमः |
शर्वाय च पशुपतये च नमो नीलग्रीवाय च शितिकण्ठाय च ||शिव की पूजा में इस मंत्र के द्वारा अर्धनारीश्वर भगवान भोलेनाथ को धूप समर्पण करना चाहिए-ॐ नमः कपर्दिने च व्युप्त केशाय च नमः सहस्त्राक्षाय च शतधन्वने च |
नमो गिरिशयाय च शिपिविष्टाय च नमो मेढुष्टमाय चेषुमते च ||भगवान भोलेनाथ की पूजा के दौरान इस मंत्र के द्वारा त्रिलोचनाय भगवान शिव को पुष्प समर्पण करना चाहिए-ॐ नमः पार्याय चावार्याय च नमः प्रतरणाय चोत्तरणाय च |
नमस्तीर्थ्याय च कूल्याय च नमः शष्प्याय च फेन्याय च ||इस मंत्र के द्वारा चन्द्रशेखर भगवान भोलेनाथ को नैवेद्य अर्पण करना चाहिए-ॐ नमो ज्येष्ठाय च कनिष्ठाय च नमः पूर्वजाय चापरजाय च |
नमो मध्यमाय चापगल्भाय च नमो जघन्याय च बुधन्याय च ||शिव पूजा के दौरान इस मंत्र के द्वारा भगवान शिव को ताम्बूल पूगीफल समर्पण करना चाहिए-ॐ इमा रुद्राय तवसे कपर्दिने क्षयद्वीराय प्रभरामहे मतीः |
यशा शमशद् द्विपदे चतुष्पदे विश्वं पुष्टं ग्रामे अस्तिमन्ननातुराम् ||भगवान शिव की पूजा करते समय इस मंत्र से भोलेनाथ को सुगन्धित तेल समर्पण करना चाहिए-ॐ नमः कपर्दिने च व्युप्त केशाय च नमः सहस्त्राक्षाय च शतधन्वने च |
नमो गिरिशयाय च शिपिविष्टाय च नमो मेढुष्टमाय चेषुमते च ||इस मंत्र के द्वारा भगवान भोलेनाथ को दीप दर्शन कराना चाहिए-ॐ नमः आराधे चात्रिराय च नमः शीघ्रयाय च शीभ्याय च |
नमः ऊर्म्याय चावस्वन्याय च नमो नादेयाय च द्वीप्याय च ||इस मंत्र से भगवान शिवजी को बिल्वपत्र समर्पण करना चाहिए-दर्शनं बिल्वपत्रस्य स्पर्शनं पापनाशनम् |
अघोरपापसंहारं बिल्वपत्रं शिवार्पणम् ||

See also  Ramdew Chaitoe - Jai Jai Jai Kailaspati

Download PDF (नित्याय शुद्धाय दिगंबराय तस्मे न काराय नम: शिवाय: मंदाकिनी सलिल चंदन चर्चिताय नंदीश्वर प्रमथनाथ महेश्वराय मंदारपुष्प बहुपुष्प सुपूजिताय तस्मे म काराय नम: शिवाय:शिवाय गौरी वदनाब्जवृंद सूर्याय दक्षाध्वरनाशकाय Bhajans Bhakti Songs)

नित्याय शुद्धाय दिगंबराय तस्मे न काराय नम: शिवाय: मंदाकिनी सलिल चंदन चर्चिताय नंदीश्वर प्रमथनाथ महेश्वराय मंदारपुष्प बहुपुष्प सुपूजिताय तस्मे म काराय नम: शिवाय:शिवाय गौरी वदनाब्जवृंद सूर्याय दक्षाध्वरनाशकाय Bhajans Bhakti Songs

Download PDF: नित्याय शुद्धाय दिगंबराय तस्मे न काराय नम: शिवाय: मंदाकिनी सलिल चंदन चर्चिताय नंदीश्वर प्रमथनाथ महेश्वराय मंदारपुष्प बहुपुष्प सुपूजिताय तस्मे म काराय नम: शिवाय:शिवाय गौरी वदनाब्जवृंद सूर्याय दक्षाध्वरनाशकाय Lyrics Bhajans Bhakti Songs

नित्याय शुद्धाय दिगंबराय तस्मे न काराय नम: शिवाय: मंदाकिनी सलिल चंदन चर्चिताय नंदीश्वर प्रमथनाथ महेश्वराय मंदारपुष्प बहुपुष्प सुपूजिताय तस्मे म काराय नम: शिवाय:शिवाय गौरी वदनाब्जवृंद सूर्याय दक्षाध्वरनाशकाय Lyrics Transliteration (English)

Nityāya śud’dhāya digambarāya tasmē na kārāya nama: Śivāya:. Mandākinī salila candana carcitāya nandīśvara pramathanātha mahēśvarāya
mandārapuṣpa bahupuṣpa supūjitāya tasmē ma kārāya nama: Śivāya:.Śivāya gaurī vadanābjavr̥nda sūryāya dakṣādhvaranāśakāya
śrī nīlakaṇṭhāya vr̥ṣabhad’dhajāya tasmai śi kārāya nama: Śivāya:. Avantikāyāṁ vihitāvatāraṁ muktipradānāya ca sajjanānām.
Akālamr̥tyō: Parirakṣaṇārthaṁ vandē mahākālamahāsurēśam..Svāsthya prāpti kē li’ē śivajī kē mantra (Shiv Mantra for Good Health)nirōga rahanē aura acchē svāsthya kē li’ē śiva jī kē isa mantra kā jāpa karanā cāhi’ē:Saurāṣṭradēśē viśadē̕tiramyē jyōtirmayaṁ candrakalāvatansam.
Bhaktipradānāya kr̥pāvatīrṇaṁ taṁ sōmanāthaṁ śaraṇaṁ prapadyē..
Kāvērikānarmadayō: Pavitrē samāgamē sajjanatāraṇāya.
Sadaiva māndhātr̥purē vasantamōṅkāramīśaṁ śivamēkamīḍē..Śiva jī kī pūjā kē daurāna ina mantrō kā jāpa karanā cāhi’ē-śiva jī kī pūjā kē daurāna isa mantra kē dvārā unhēṁ snāna samarpaṇa karanā cāhi’ē-
‘om varuṇasyōttambhanamasi varuṇasya sakambha sarjjanīsthō |
varuṇasya r̥tasadan’yasi varuṇasya r̥tasadanamasi varuṇasya r̥tasadanamāsīd ||bhagavāna śiva kī pūjā karatē samaya isa mantra kē dvārā unhēṁ yajñōpavīta samarpaṇa karanā cāhi’ē-‘om brahma jjñānaprathamaṁ purastādvisīmataḥ surucō vēna āvaḥ |
sa budhn’yā upamā asya viṣṭhāḥ sataśca yōnimasataśca vivaḥ ||śivajī kī pūjā mēṁ isa mantra kē dvārā bhagavāna bhōlēnātha kō gandha samarpaṇa karanā cāhi’ē-‘om namaḥ śvabhyaḥ śvapatibhyaśca vō namō namō bhavāya ca rudrāya ca namaḥ |
śarvāya ca paśupatayē ca namō nīlagrīvāya ca śitikaṇṭhāya ca ||śiva kī pūjā mēṁ isa mantra kē dvārā ardhanārīśvara bhagavāna bhōlēnātha kō dhūpa samarpaṇa karanā cāhi’ē-‘om namaḥ kapardinē ca vyupta kēśāya ca namaḥ sahastrākṣāya ca śatadhanvanē ca |
namō giriśayāya ca śipiviṣṭāya ca namō mēḍhuṣṭamāya cēṣumatē ca ||bhagavāna bhōlēnātha kī pūjā kē daurāna isa mantra kē dvārā trilōcanāya bhagavāna śiva kō puṣpa samarpaṇa karanā cāhi’ē-‘om namaḥ pāryāya cāvāryāya ca namaḥ prataraṇāya cōttaraṇāya ca |
namastīrthyāya ca kūlyāya ca namaḥ śaṣpyāya ca phēn’yāya ca ||isa mantra kē dvārā candraśēkhara bhagavāna bhōlēnātha kō naivēdya arpaṇa karanā cāhi’ē-‘om namō jyēṣṭhāya ca kaniṣṭhāya ca namaḥ pūrvajāya cāparajāya ca |
namō madhyamāya cāpagalbhāya ca namō jaghan’yāya ca budhan’yāya ca ||śiva pūjā kē daurāna isa mantra kē dvārā bhagavāna śiva kō tāmbūla pūgīphala samarpaṇa karanā cāhi’ē-‘om imā rudrāya tavasē kapardinē kṣayadvīrāya prabharāmahē matīḥ |
yaśā śamaśad dvipadē catuṣpadē viśvaṁ puṣṭaṁ grāmē astimannanāturām ||bhagavāna śiva kī pūjā karatē samaya isa mantra sē bhōlēnātha kō sugandhita tēla samarpaṇa karanā cāhi’ē-‘om namaḥ kapardinē ca vyupta kēśāya ca namaḥ sahastrākṣāya ca śatadhanvanē ca |
namō giriśayāya ca śipiviṣṭāya ca namō mēḍhuṣṭamāya cēṣumatē ca ||isa mantra kē dvārā bhagavāna bhōlēnātha kō dīpa darśana karānā cāhi’ē-‘om namaḥ ārādhē cātrirāya ca namaḥ śīghrayāya ca śībhyāya ca |
namaḥ ūrmyāya cāvasvan’yāya ca namō nādēyāya ca dvīpyāya ca ||isa mantra sē bhagavāna śivajī kō bilvapatra samarpaṇa karanā cāhi’ē-darśanaṁ bilvapatrasya sparśanaṁ pāpanāśanam |
aghōrapāpasanhāraṁ bilvapatraṁ śivārpaṇam ||

See also  अपना मालिक बाबा श्याम | Lyrics, Video | Khatu Shaym Bhajans

नित्याय शुद्धाय दिगंबराय तस्मे न काराय नम: शिवाय: मंदाकिनी सलिल चंदन चर्चिताय नंदीश्वर प्रमथनाथ महेश्वराय मंदारपुष्प बहुपुष्प सुपूजिताय तस्मे म काराय नम: शिवाय:शिवाय गौरी वदनाब्जवृंद सूर्याय दक्षाध्वरनाशकाय Video

नित्याय शुद्धाय दिगंबराय तस्मे न काराय नम: शिवाय:॥ मंदाकिनी सलिल चंदन चर्चिताय नंदीश्वर प्रमथनाथ महेश्वराय मंदारपुष्प बहुपुष्प सुपूजिताय तस्मे म काराय नम: शिवाय:॥शिवाय गौरी वदनाब्जवृंद सूर्याय दक्षाध्वरनाशकाय Video

Browse Temples in India

Recent Posts

श्रीमद्भगवद्गीता अध्याय-3 : कर्म योग (Bhagavad Gita Chapter 3 in Hindi)

कर्म योग भगवद गीता का तीसरा अध्याय है। इसमें भगवान श्रीकृष्ण अर्जुन को समझाते हैं कि केवल ज्ञान से नहीं, बल्कि निष्काम कर्म से मुक्ति प्राप्त होती है। मनुष्य को अपने कर्तव्य का पालन अवश्य करना चाहिए।जो लोग कर्म…

श्रीमद्भगवद्गीता अध्याय-2 : सांख्य योग (Bhagavad Gita Chapter 2 in Hindi)

सांख्य योग भगवद गीता का दूसरा अध्याय है। इसे गीता का हृदय भी कहा जाता है क्योंकि इसमें आत्मा का स्वरूप, नश्वर और अमर तत्वों का भेद, कर्तव्य पालन का महत्व और निष्काम कर्मयोग की शिक्षा दी गई है।…

Shri Atmavireshwar Mahadev Temple – Varanasi

Shri Atmavireshwar Mahadev Temple is one of the prominent and sacred Shiva temples in Kashi (Varanasi), Uttar Pradesh. Dedicated to Lord Shiva in the form of Atmavireshwar, this temple is part of the famous Kashi Khand temples mentioned in…

था आया सूं सुधरे काज पधारो कीर्तन में गणराज Lyrics, Video, Bhajan, Bhakti Songs

गणपति बप्पा के भक्तों के लिए प्रस्तुत है एक सुंदर राजस्थानी शैली में रचा गया भजन – “था आया सूं सुधरे काज पधारो कीर्तन में गणराज”। इस भजन में भक्त गणराज श्री गणेश जी से निवेदन करता है कि…

शरण में आ पड़ा तेरी प्रभु मुझको भुलाना ना Lyrics, Video, Bhajan, Bhakti Songs

“शरण में आ पड़ा तेरी प्रभु मुझको भुलाना ना” एक अत्यंत भावुक और आत्मा को छू जाने वाला भजन है, जिसे मधुर स्वर में सुधांशु जी महाराज ने प्रस्तुत किया है। यह भक्ति गीत प्रभु श्रीहरि की शरणागति, करुणा…

ओ अवसर हे राम भजन रो सुता कोई मत रिज्यो रे Lyrics, Video, Bhajan, Bhakti Songs

“ओ अवसर है राम भजन रो सुता कोई मत रिज्यो रे” एक अत्यंत प्रेरणादायक राम भजन है जिसे सुखदेव जी महाराज ने अपनी भावपूर्ण वाणी से प्रस्तुत किया है। यह भक्ति गीत जीवन की नश्वरता और राम नाम की…

ये बाबा तो मेरा रखवाला है लिरिक्स | Shyam Baba Bhajan Lyrics | Rajni Ji Bhakti Song

Ye Baba To Mera Rakhwala Hai एक भावुक और आत्मिक भजन है जो श्याम बाबा की कृपा और संरक्षण की भावना को दर्शाता है। जब जीवन में अंधेरा छा जाए, जब राह न दिखे—तब यही बाबा हमारे साथ होते…