मां दुर्गा जी के मंत्र (Mantra of Durga Ji in Hindi)विविध उपद्रवों से बचने के लिए मां दुर्गा की आराधना इस मंत्र का जाप करते हुए करना चाहिए- रक्षांसि यत्रोग्रविषाश्च नागा यत्रारयो दस्युबलानि यत्रLyrics

Mantra of Durga Ji in Hindi

मां दुर्गा जी के मंत्र (Mantra of Durga Ji in Hindi)विविध उपद्रवों से बचने के लिए मां दुर्गा की आराधना इस मंत्र का जाप करते हुए करना चाहिए- रक्षांसि यत्रोग्रविषाश्च नागा यत्रारयो दस्युबलानि यत्र Lyrics in Hindi

मां दुर्गा जी के मंत्र (Mantra of Durga Ji in Hindi)विविध उपद्रवों से बचने के लिए मां दुर्गा की आराधना इस मंत्र का जाप करते हुए करना चाहिए-
रक्षांसि यत्रोग्रविषाश्च नागा यत्रारयो दस्युबलानि यत्र |
दावानलो यत्र तथाब्धिमध्ये तत्र स्थिता त्वं परिपासि विश्वम् || विश्वव्यापी विपत्तियों के नाश के लिए मां दुर्गा की वंदना इस मंत्र के द्वारा करना चाहिए-
देवि प्रपन्नार्तिहरे प्रसीद प्रसीद मातर्जगतोखिलस्य |
प्रसीद विश्वेश्वरि पाहि विश्वं त्वमीश्वरी देवि चराचरस्य ||महामारी नाश के लिए मां दुर्गा की आराधना इस मंत्र के द्वारा करना चाहिए-
जयन्ती मंगला काली भद्रकाली कपालिनी |
दुर्गा क्षमा शिवा धात्री स्वाहा स्वधा नमोस्तु ते ||स्वर्ग और मोक्ष की प्राप्ति के लिए मां दुर्गा की स्तुति इस मंत्र के द्वारा करना चाहिए-
सर्वभूता यदा देवी स्वर्गमुक्तिप्रदायिनी |
त्वं स्तुता स्तुतये का वा भवन्तु परमोक्तयः || भक्ति प्राप्ति के लिए मां दुर्गा की वंदना इस मंत्र के द्वारा करना चाहिए-
नतेभ्यः सर्वदा भक्त्या चण्डिके दुरितापहे |
रूपं देहि जयं देहि यशो देहि द्विषो जहि ||प्रसन्नता प्राप्ति के लिए मां दुर्गा की आराधना इस मंत्र के द्वारा करना चाहिए-
प्रणतानां प्रसीद त्वं देवि विश्वार्तिहारिणि |
त्रैलोक्यवासिनामीड्ये लोकानां वरदा भव ||जीवन में आरोग्य और सौभाग्य की प्राप्ति के लिए मां दुर्गा की आराधना इस मंत्र से करना चाहिए-
देहि सौभाग्यमारोग्यं देहि मे परमं सुखम् |
रूपं देहि जयं देहि यशो देहि द्विषो जहि ||अपने पापों को मिटाने के लिये इस मन्त्र के द्वारा मां दुर्गा की अराधना करना चाहिए-
हिनस्ति दैत्यतेजांसि स्वनेनापूर्य या जगत् |
सा घण्टा पातु नो देवि पापेभ्योनः सुतानिव ||इस मंत्र के द्वारा विश्व के अशुभ तथा भय का विनाश करने के लिए मां दुर्गा की स्तुति करना चाहिए-
यस्याः प्रभावमतुलं भगवाननन्तो ब्रह्मा हरश्च न हि वक्तमलं बलं च |
सा चण्डिकाखिलजगत्परिपालनाय नाशाय चाशुभभयस्य मतिं करोतु ||सामूहिक कल्याण के लिए मां दुर्गा की वंदना इस मंत्र के द्वारा करना चाहिए-
देव्या यया ततमिदं जग्दात्मशक्त्या निश्शेषदेवगणशक्तिसमूहमूर्त्या |
तामम्बिकामखिलदेव महर्षिपूज्यां भक्त्या नताः स्म विदधातु शुभानि सा नः ||

Download PDF (मां दुर्गा जी के मंत्र (Mantra of Durga Ji in Hindi)विविध उपद्रवों से बचने के लिए मां दुर्गा की आराधना इस मंत्र का जाप करते हुए करना चाहिए- रक्षांसि यत्रोग्रविषाश्च नागा यत्रारयो दस्युबलानि यत्र Bhajans Bhakti Songs)

मां दुर्गा जी के मंत्र (Mantra of Durga Ji in Hindi)विविध उपद्रवों से बचने के लिए मां दुर्गा की आराधना इस मंत्र का जाप करते हुए करना चाहिए- रक्षांसि यत्रोग्रविषाश्च नागा यत्रारयो दस्युबलानि यत्र Bhajans Bhakti Songs

Download PDF: मां दुर्गा जी के मंत्र (Mantra of Durga Ji in Hindi)विविध उपद्रवों से बचने के लिए मां दुर्गा की आराधना इस मंत्र का जाप करते हुए करना चाहिए- रक्षांसि यत्रोग्रविषाश्च नागा यत्रारयो दस्युबलानि यत्र Lyrics Bhajans Bhakti Songs

मां दुर्गा जी के मंत्र (Mantra of Durga Ji in Hindi)विविध उपद्रवों से बचने के लिए मां दुर्गा की आराधना इस मंत्र का जाप करते हुए करना चाहिए- रक्षांसि यत्रोग्रविषाश्च नागा यत्रारयो दस्युबलानि यत्र Lyrics Transliteration (English)

maan durga jee ke mantr (mantr of durg ji in hindi)vividh upadravon se bachane ke lie maan durga kee aaraadhana is mantr ka jaap karate hue karana chaahie-
rakshaansi yatrogravishaashch naaga yatraarayo dasyubalaani yatr |
daavaanalo yatr tathaabdhimadhye tatr sthita tvan paripaasi vishvam || vishvavyaapee vipattiyon ke naash ke lie maan durga kee vandana is mantr ke dvaara karana chaahie-
devi prapannaartihare praseed praseed maatarjagatokhilasy |
praseed vishveshvari paahi vishvan tvameeshvaree devi charaacharasy ||mahaamaaree naash ke lie maan durga kee aaraadhana is mantr ke dvaara karana chaahie-
jayantee mangala kaalee bhadrakaalee kapaalinee |
durga kshama shiva dhaatree svaaha svadha namostu te ||svarg aur moksh kee praapti ke lie maan durga kee stuti is mantr ke dvaara karana chaahie-
sarvabhoota yada devee svargamuktipradaayinee |
tvan stuta stutaye ka va bhavantu paramoktayah || bhakti praapti ke lie maan durga kee vandana is mantr ke dvaara karana chaahie-
natebhyah sarvada bhaktya chandike duritaapahe |
roopan dehi jayan dehi yasho dehi dvisho jahi ||prasannata praapti ke lie maan durga kee aaraadhana is mantr ke dvaara karana chaahie-
pranataanaan praseed tvan devi vishvaartihaarini |
trailokyavaasinaameedye lokaanaan varada bhav ||jeevan mein aarogy aur saubhaagy kee praapti ke lie maan durga kee aaraadhana is mantr se karana chaahie-
dehi saubhaagyamaarogyan dehi me paraman sukham |
roopan dehi jayan dehi yasho dehi dvisho jahi ||apane paapon ko mitaane ke liye is mantr ke dvaara maan durga kee araadhana karana chaahie-
hinasti daityatejaansi svanenaapoory ya jagat |
sa ghanta paatu no devi paapebhyonah sutaaniv ||is mantr ke dvaara vishv ke ashubh tatha bhay ka vinaash karane ke lie maan durga kee stuti karana chaahie-
yasyaah prabhaavamatulan bhagavaanananto brahma harashch na hi vaktamalan balan ch |
sa chandikaakhilajagatparipaalanaay naashaay chaashubhabhayasy matin karotu ||saamoohik kalyaan ke lie maan durga kee vandana is mantr ke dvaara karana chaahie-
devya yaya tatamidan jagdaatmashaktya nishsheshadevaganashaktisamoohamoortya |
taamambikaamakhiladev maharshipoojyaan bhaktya nataah sm vidadhaatu shubhaani sa nah ||

मां दुर्गा जी के मंत्र (Mantra of Durga Ji in Hindi)विविध उपद्रवों से बचने के लिए मां दुर्गा की आराधना इस मंत्र का जाप करते हुए करना चाहिए- रक्षांसि यत्रोग्रविषाश्च नागा यत्रारयो दस्युबलानि यत्र Video

मां दुर्गा जी के मंत्र (Mantra of Durga Ji in Hindi)विविध उपद्रवों से बचने के लिए मां दुर्गा की आराधना इस मंत्र का जाप करते हुए करना चाहिए- रक्षांसि यत्रोग्रविषाश्च नागा यत्रारयो दस्युबलानि यत्र | Video

Browse Temples in India